Samenstelling van de gerechten

De hoeveelheden zoals in de recepturen beschreven zijn gebaseerd op 12 personen. Een menu bestaat doorgaans uit vijf gangen.

Bij een drie gangen menu kunnen voor de basis ingrediënten zoals vlees, vis en gevogelte per persoon grotere porties worden genomen. Indien voor minder dan 12 personen wordt gekookt dan dienen de hoeveelheden naar verhouding te worden aangepast.

Een hoofdgerecht is ca. 1,5 tot 2 maal groter dan een tussengerecht. Een tussengerecht is ca. 2 tot 3 maal groter dan een amuse. Kook je voor 4 personen dan dien je 33% van de beschreven hoeveelheid aan ingrediënten te nemen.

 

Tip

Maak voordat je begint een ‘mise en place’. Zoek daarvoor alle ingrediënten van het recept bij elkaar, weeg deze af en plaats ze op je werkblad bij elkaar. Zo voorkom je dat je op kritieke momenten iets vergeet.

 

Overzicht menu’s

Kijk hier voor een overzicht van de menu’s en gerechten die we hebben gemaakt.