Ingrediënten

1 pak gerookte zalm
200 gr eendenlever
1 st Granny Smiths
2 pl  tonijn ca 2 cm dik
12 sn casino brood

 

Avocadopasta
1/2 bos verse koriander
3 st avocado’s
2 st sjalotjes
1 st citroen

 

Marinade
200 gr suiker
½ dl balsamico
1,5 dl sojasaus
60 gr korianderzaad
1 st limoen
10 gr gemberpuree
10 gr knoflookpuree

 

Saus
10 gr wasabipoeder
0,75 dl room
1/2 dl melk
2  eidooiers

Bereiding

  1. Snijd de tonijn in vierkante blokjes van ca. 3 x 3 x 2 cm en schroei ze in wat olie heel kort rondom dicht. Laat deze blokjes vervolgens zo lang mogelijk marineren in het suiker/balsamico mengsel.
  2. Snijdt de appels in dunne plakjes en zet weg in wat citroenwater.
  3. Snijdt de eendenlever in plakjes van ca. 4 x 4 x 1 cm.
  4. Maak van het casinobrood vierkante toast met een afmeting van ca. 5 x 5 cm.

 

Avocadopasta
Pureer het vlees van de avocado’s met citroensap, voeg de zeer fijngehakte sjalot en de verse koriander toe, wrijf door een zeef en zet koel weg.

 

Marinade
Meng de volgende ingrediënten goed door elkaar: suiker, balsamico, sojasaus, limoensap, gekneusd korianderzaad, gember en knoflookpuree en wrijf het mengsel vervolgens door een zeef.

 

Saus
  1. Verwarm room en melk, voeg de wasabipoeder toe en enkele druppels citroensap.
  2. Voeg de eidooier toe, giet door een zeef en monteer met koude boter.

 

Presentatie

  1. Maak een torentje van resp. een schijfje appel, toast met avocadopuree, een plakje zalm, een blokje tonijn en bovenop een plakje eendenlever.
  2. Garneer met streepjes wasabisaus en een blaadje koriander.
  3. Druppel wat Crema di Balsamico rondom de toast.
  • Amuse
  • Juli 2016