Ingrediënten

3,5 dl rode port
2.0 dl Nouilly Prat
3,5 dl witte wijn
12 sjalotten
1,5 prei
3,5 appels
boter
3,5 eetl kerrie (afgestreken)
7 ltr gevogeltebouillon
11,5 eetl kokosrasp
2 bananen
3/4 ananas
8 stengels citroengras
tabasco
8 dl room, ook voor garnering
1 bos koriander

Bereiding

  1. Port, Nouilly Prat en witte wijn tot de helft inkoken.
  2. Gevogeltebouillon tot 1 liter inkoken.
  3. Sjalotten, prei en appel klein snijden en samen met de kerrie in boter aanfruiten en
    blussen met het ingekookte vocht (port, Nouilly Prat en witte wijn) vervolgens de bouillon
    en gedeelte van de room toevoegen.
  4. Fruit klein snijden en samen met de kokosrasp en citroengras aan de bouillon toevoegen.
  5. Laat dit op laag vuur ongeveer 45min. zacht trekken.
  6. Met staafmixer pureren en vervolgens passeren.
  7. Op smaak brengen met Peper,  zout en Tabasco
  8. Serveer met half geslagen room en fijngesneden koriander in een kopje.
  • Tussengerecht
  • Aantal 30 personen
  • Oktober 2016
  • 0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
    You need to be a registered member to rate this.
    Loading...