Ingrediënten

Pasta
600gram   tarwebloem Semola
6 eieren
4 eetl. olijf olie
zout en huishoudfolie

 

Extra
Pastamachine
Bloem
Raviolisteker

 

Vulling
40 gram roomboter
2 uien (klein gesneden)
1,5 prei (in ringen)
800 gr garnalen met schaal en kop (maat 16/20)
Verse kervelblaadjes

 

Garnalen olie saus
Schalen en koppen van de garnalen (van de vulling)
1,5 dl olijf olie
1 dl crème fraiche
1 eetl. Nam pla (shrimp sauce)
Peper en zout

 

Voorstel garnering
Zalm Kaviaar en Tahoon Cress

Bereiding

Pasta
  1. Zeef de bloem op en schone ondergrond en voeg een mespuntje zout toe. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de eieren en de olie in.
  2. Kneed het deeg gedurende 5 minuten tot een soepel deeg. Doe het deeg in huishoudfolie en laat 10 minuten rusten in de koeling.

 

Voor de vulling
  1. Pel de garnalen en bewaar de schaal en koppen voor de saus. Snij de garnalen in stukjes.
  2. Verwarm de boter in een pan. Voeg de uien, prei en de kleingesneden garnalen erbij. Bak ± 5 minuten tot de garnalen gaar zijn. Af en toe roeren.
  3. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken. Werk deze stukken nà elkaar af om uitdrogen van het uitgerold deeg te voorkomen. Rol (ieder stuk deeg) uit tot twee dunne vellen door de pastamachine vanaf de hoogste stand en telkens met 1 stap tot de op 1 na dunste stand. Strooi wat bloem over het werkblad en leg daar het eerste vel op.
  4. Portioneer het garnalenmengsel in gelijke porties (3 pp) op het deegvel.
  5. Leg op elke portie een kervel blaadje. Dek het geheel gaf met het tweede deegvel. Druk de randen rondom de vulling stevig aan. Zorg ervoor dat alle lucht eruit is. Steek met een steekring ravioli uit Herhaal tot je 3 ravioli p/p hebt.
  6. Kook de ravioli in kokend zout water en laat uitlekken.

 

Voor de saus
  1. Was de garnalen schalen en laat goed uitlekken.
  2. Verwarm de olie in een steelpan tot ca. 120 ̊C en frituur de schalen tot rosé.
  3. Verwijder de schalen en zet de 1/3 van de olie apart voor de garnering.
  4. Voeg de crème fraiche toe aan overige 2/3 deel van de olie en roer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met Nam Plaa, peper en zout

 

Serveren
  1. Verwarm het restant van de vulling en schep een lepel vulling op het bord. Leg daar de drie ravioli op.
  2. Schuim de saus wat op met de staafmixer en geef een lepel over de ravioli.
  3. Garneer met de zalmkaviaar en de Cress. Besprenkel met de garnalenolie.
  • Voorgerecht
  • Maart 2017
  • 0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
    You need to be a registered member to rate this.
    Loading...