Ingrediënten

1 koffielepel oosterse sesamolie
1 el. olijfolie
2 zoete uien, fijngehakt
1 stuk citroengras (sereh) 25cm lang
8 citroenblaadjes (daon djeroekpoeroet)
½ teentje knoflook, geperst
1 koffielepel verse gember, fijn gehakt
½ fles droge witte wijn
120 gr kokosmelk, uit blik (NIET GEZOET)
1 koffielepel vissaus (nam pla)
1 koffielepel suiker
1 theelepel chinese peterselie
1 tl. basilicum, fijngehakt
1 tl. munt, fijngehakt
1 tl. pijpui, fijngehakt
Zout en versgemalen peper, boter om te monteren

 

Om de vis te bakken
1 dl oosterse sesamolie
12 filets van nabeta of van tongschar
Zout en versgemalen peper
2 bosjes winterwaterkers

 

Voor presentatie

12 toefjes aardappelpuree

Bereiding

  1. Doe voor de saus de sesam- en de olijfolie in een sauspan.
  2. Voeg er de ui, gespleten citroengras, citroenblad, knoflook en gember bij en laat het op een hoog vuur ca. 2 min. garen.
  3. Voeg er dan de wijn, kokosmelk, vissaus en de suiker bij en kook het tot 5dl in.
  4. Zeef de saus en houd ze warm.
  5. Net voor het uitserveren de Chinese peterselie, basilicum, munt en pijpui, allemaal fijngehakt, toevoegen en de saus en monteren met boter.
  6. Doe de olijfolie en de sesamolie in een pan en bak er de visfilets in. Laat ze uitlekken op keukenpapier en kruid ze met wat zout en versgemalen peper.
  7. Maak de waterkers schoon.

 

Presentatie

Leg een bedje waterkers op elk bord en leg hier de vis op. Garneer het met een toefje aardappelpuree en giet de saus er omheen.
  • Voorgerecht
  • Mei 2016
  • 0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
    You need to be a registered member to rate this.
    Loading...