Ingrediënten

1 watermeloen
900 ml tonic
300 g suiker
450 ml gin
12 takjes munt

 

Bereiding

  1. Snijd twee mooie plakken van ca. 2 cm dik uit het middelste gedeelte van de meloen. Verpak in vershoudfolie en bewaar in de koelkast. Verwijder de schil van het overige gedeelte en snijd het vruchtvlees in stukken. Weeg 900 gram af voor de granité en eet de rest lekker op.
  2. Verwarm 300 ml van de tonic met de suiker in een pannetje op het fornuis tot de suiker is opgelost.
  3. Doe het mengsel in een blender of keukenmachine, voeg de 900 gram watermeloen, de resterende tonic, de gin en 30 grote blaadjes munt toe en draai glad.
  4. Schenk de massa door een zeef in de Round Drip Pan (of andere ondiepe bak) en zet in de diepvries. Roer het mengsel na 3 uur door om te voorkomen dat het ijs gaat kristalliseren. Laat nog minstens 3 uur in de diepvries staan.
  • Amuse
  • September 2017
  • Beoordeling
  • 1 vote, average: 4,50 out of 51 vote, average: 4,50 out of 51 vote, average: 4,50 out of 51 vote, average: 4,50 out of 51 vote, average: 4,50 out of 5 (1 votes, average: 4,50 out of 5)
    You need to be a registered member to rate this.
    Loading...