Ingrediënten

 

Vijgencompote
85 gr suiker
375 gr rode port
13 blauwe vijgen
Suiker
Citroensap

 
 
 

Kaasbonbon
600 gr harde blauwschimmelkaas, recht stuk
2 pakjes gekleurde marsepein
Stukjes kaas
300 gr bettine blue

Bereiding

 

Vijgencompote
  1. Verwarm de suiker in een pan met een dikke bodem op een laag vuur en laat de suiker goudgeel kleuren. Blus af met port, let op spatten, en roer tot de suiker weer is opgelost. Laat het op een laag vuur inkoken tot dikke saus.
  2. Schil de vijgen, snijd in stukken en doe ze bij de saus. Laat het geheel tenminste 15 min zachtjes koken. Proef af en voeg eventueel wat suiker of citroensap toe. Laat de compote afkoelen.

 

Kaasbonbon
  1. Maak deze bonbon á la minute.
  2. Snijd de kaas in 2 x 30 gelijke dobbelstenen.
  3. Rol de marsepein tussen plastiek folie heel dun uit tot een rechthoek van ongeveer 1 mm dikte. Verwijder de bovenste laag plastiek en snijd de marsepein aan een lange kant recht bij.
  4. Leg de kaas, tegen elkaar, op de marsepein aan de bijgesneden kant en wikkel de marsepein een keer om de kaas. Snijd overtollige marsepein weg. Snijd hierna weer in 2 x 30 blokjes.
  5. Stukjes kaas. Snijd de geitenkaas in 30 gelijke driehoekige stukjes.

 

Presentatie

Leg op een koud bord het stukje bettine blue, 2 kaasbonbons en een klein bolletje ijs. Garneer met beetje vijgencompote en een koekje.
  • Nagerecht
  • Aantal 30 personen
  • Oktober 2016
  • 0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
    You need to be a registered member to rate this.
    Loading...