Ingrediënten

Kabeljauwballetjes

800 Gr kabeljauw
160 gr panko
2 teentjes knoflook, geraspt
2 verse lente-ui, fijngesneden
4 el bladpeterselie, fijngehakt
4 el basilicum, fijngehakt
2 eieren
200 ml room
1 citroen, sap en rasp
24 takjes tijm, gerist
4 limoenen, rasp
Zout en versgemalen peper
Olijfolie om in te bakken

 

Tomatencoulis

6 dl doorgemixte en gezeefde tomaten
Cabernet Savignon-azijn
2 dl olijfolie
Zout en versgemalen zwarte peper
Snufje suiker

 

Gedroogde tomaten

40 trostomaten
Fleur de sel en versgemalen peper
Snufje suiker
1 bos basilicum
12 teentjes knoflook, gehakt
20 takjes verse tijm
8 takjes verse rozemarijn
Olijfolie

 

 

Afwerking en presentatie

800 ml tomatencoulis (zie recept)
2 el groene olijven, gehakt
2 el zwarte olijven, gehakt
4 el artisjok op olie
2 el appelkappers, gesneden
8 zoute ansjovis, in stukjes
2 el basilicum, gehakt
24 gedroogde tomaten (zie recept)
Blokje Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding

Kabeljauwballetjes
  1. Snijd de kabeljauw in een heel fijn tartaar en breng op smaak met de overige ingrediënten tot en met het zout en de peper. Kneed alles goed door elkaar en draai er balletjes van. De balletjes moeten stevig aanvoelen.
  2. Voeg eventueel nog wat extra panko toe en rol ze ook nog eens door de panko. Laat ze even rusten en wat uitharden.

 

 

 

 

 

 

Tomatencoulis
  1. Mix het tomatensap, de cabernet sauvignonazijn en de olijfolie.
  2. Kruid met zout, peper en een snufje suiker.

 

 

 

 

Gedroogde tomaten
  1. Verwarm de oven voor tot 90gr.
  2. Ontvel de tomaten, snijd deze in 4 parten en verwijder de zaadjes.
    Leg de partjes in een ovenschaal met de bolle kant naar boven en kruid met fleur de sel, peper en een snufje suiker.
  3. Verdeel basilicumblaadjes, knoftook, tijm en rozemarijn over de tomatenpartjes en besprenkel met olijfolie.
  4. Laat de tomaten ten minste 3 uur drogen in de voorverwarmde oven, Liefst met de deur op een kier. Haal de tomaten uit de oven wanneer ze mooi gedroogd zijn.

 

Afwerking en presentatie

  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes in circa 10 minuten gaar.
  2. Verwarm de tomatencoulis en schep uit in een leuke kom.
  3. Schik de kabeljauwballetjes hierop en werk af met olijven, artisjok, appelkappers, ansjovis, basilicum en gedroogde tomaten.
  4. Garneer met Parmezaanse kaas.

 

  • Tussengerecht
  • September 2018
  • Beoordeling
  • 1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5 (1 votes, average: 3,00 out of 5)
    You need to be a registered member to rate this.
    Loading...