Ingrediënten

Caramel
¼ dl water
300 gr suiker
3,5 dl room
50 gr boter
120 gr geraspte kokosnoot

 

Fruit
150 gr aardbeien
1 doosje rode bessen
250 gr cherimoya of meloen
1 grote ananas
2 bananen
1 doosje bosbessen
1 citroen, het sap ervan

 

Macadamianoten roomijs
150gr. Macadamianoten
4 dl melk
150 gr suiker
3,5 dl room
10 eierdooiers
½ dl kirsch, indien gewenst

Bereiding

Caramel
  1. Neem een sauspan en breng het water met de suiker aan de kook. Niet in roeren!
  2. Doe een ovenwant aan. Als de suikersiroop gaat koken roer dan met een garde rustig van buiten naar binnen. Als de suiker bruin wordt de pan van het vuur nemen en in een keer de room toevoegen. LET OP: het lijkt een blok te worden. Blijf roeren, zet de pan weer terug op het vuur en roer de massa glad.
  3. Als de massa glad is de pan van het vuur halen en de boter erbij doen.
  4. Laat de saus afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Bij het uitserveren eventueel nog wat verdunnen met room.
  6. Rooster de kokos licht in de oven om bij de presentatie over de caramel te strooien.

 

Fruit
  1. Was de aardbeien en de bessen en maak ze schoon.
  2. Snijd het cherimoya- of meloenvruchtvlees in blokjes.
  3. Schil de ananas, haal er de bruine pitjes en harde kern uit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Was de bosbessen en maak ze schoon.
  5. Doe al het fruit bij elkaar in een schaal en voeg er het citroensap bij. Zet het voorzichtig om.

 

Macadianoten roomijs
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Spoel het zout van de Macademianoten. Hak de noten klein en verwarm ze even op een bakblik in de voor verwarmde oven, maar laat ze niet bruin kleuren.
  3. Breng de melk met de suiker en de room aan de kook. Haal dan de pan van het vuur.
  4. Klop de eierdooiers goed los tot de massa wit wordt. Voeg de room toe en klop goed door.
  5. Zet de pan nu in een warme bain marie en voeg er de melk/suiker/roommassa bij. Roer met een spatel ca 15 min. tot de massa gaat binden.
  6. Voeg nu de fijngehakte noten toe. Laat de massa afkoelen. Giet er, indien gewenst, de kirsch bij en draai er in de sorbetiere een stevige ijs van.

 

Presentatie

  1. Verdeel de saus over de borden. Strooi er de licht geroosterde kokos in en verdeel er dan het fruit over.
  2. Zet nu de  borden 1 minuut in de tot zeer warm verhitte oven, tot de saus warm is en het fruit een beetje kleurt. Neem ze er dan uit.
  3. Leg in het midden een bol Macadamianoten ijs en serveer het direct uit.
  • Nagerecht
  • Mei 2016
  • 0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
    You need to be a registered member to rate this.
    Loading...