Ingrediënten

Kerrie-koffie kipspiesje

1 kg kippendijenfilets
40 gram kerriepoeder
40 gram gemalen koffie
1 theelepel fijn zeezout
80 ml chilisaus
 
 

Quesadilla

1 stronk brocoli
1 stuks groene courgette
1 bos bosuitjes
2 avocado’s
1 bosje basilicum
400 gram geraspte kaas
600 gram zachte geitenkaas
6 stuks wraps
125 gram crème fraiche of zure room

Bereiding

Kerrie-koffie kipspiesje
  1. Steek de houtskool in de BBQ aan en en verwarm de BBQ met de cast iron grid tot 220 gr C.
  2. Snijd intussen de kippendijen in blokjes van 2 cm. Meng de kerrie poeder samen met de gemalen koffie en het zeezout.
  3. Leg de prikkers een tijdje in water om het verbranden van de houten spiesen te voorkomen.
  4. Meng de kipblokjes met de marinade en spies deze aan de prikkers.
  5. Leg de spiesjes op het rooster en sluit de deksel grilleer ze 4-5 minuten vervolgens keer je de spiesjes en herhaal dit proces.
  6. Verwarm de chilisaus licht en voeg eventueel wat limoensap toe en serveer als hapje.

 

Quesadilla
  1. Breng een pan water met zout aan de kook, en snijd de broccoli in hele kleine roosjes.
  2. Blancheer de broccoli circa 2 minuten en spoel koud en laat ze uitlekken.
  3. Snijd vervolgens de courgette in kleine blokjes en de bosui in kleine ringetjes.
  4. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  5. Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd deze fijn.
  6. Meng de geraspte kaas door de groenten, avocado en basilicum.
  7. Bestrijk de wraps aan een kant met de geitenkaas, verdeel een laagje van het groenten mengsel over 3 wraps en leg deze op de overige wraps met de geitenkaas besmeerde kant, op het laagje groenten mengsel. Druk zachtjes aan.
  8. Verpak iedere quesadilla in folie en bewaar in de koelkast.
  9. Indien de massa helemaal luchtig is de olijven massa erdoor spatelen. Vervolgens de bloem erdoor, daarna de boter en het zout. Laat rusten in de koeling
  10. Plaats de Cast Iron Skillet op het rooster van de EGG. Sluit de deksel en verwarm de skillet ongeveer 10 minuten voor.
  11. Leg een quesadilla in de skillet, sluit de deksel van de EGG en laat ongeveer 5 minuten bakken. Roer intussen de sour cream in een kommetje los.
  12. Keer de quesadilla en bak ook deze zijde in ongeveer 5 minuten goudbruin. Schep de quesadilla uit de skillet en snijd in 4 punten en serveer met de sour cream. Bak de resterende quesadilla op dezelfde wijze.

 

Voorstel wijn

Tributo Chardonnay

Viña Caliterra ligt in Valle Central, Chili waar ze aantrekkelijke wijnen maken. De Tributo Chardonnay is een elegante, complexe wijn en ietwat mineralig. De druiven zijn afkomstig uit Casablanca Valley, deze gaven de wijn rijpe aroma’s van tropisch fruit en citrus in combinatie met kenmerken van vanille en toast die rijping op eiken verraden. Een wijn die wordt gekenmerkt als stevig, vol, veel smaak en een lange complexe indrukwekkende afdronk.

  • Amuse
  • September 2017
  • Beoordeling