Ingrediënten

5 citroenen
180 ml water
180 gr suiker
480 gr mascarpone
480 ml slagroom
140 gr suiker
300 ml vers citroensap
48 Italiaanse lange vingers (±300 gram)

Bereiding

  1. Schrob 3 citroenen schoon onder de kraan en snijd in dunne plakken (kop en kont mogen weg).
  2. Pers de andere citroenen uit en breng met water en suiker aan de kook.
  3. Voeg de plakken citroen toe en laat 30 minuten tegen de kook aan garen tot het vocht bijna is verdampt.
  4. Haal de citroenen uit de pan, laat uitlekken en afkoelen.
  5. Meng de mascarpone met slagroom, suiker en 240 ml citroensap en klop met de mixer stijf.
  6. Maak een bodem met de helft van de lange vingers en besprenkel met de helft van het overgebleven citroensap.
  7. Bedek met behulp van een spuitzak de bodem met de helft van het mascarpone-room-citroen mengsel.
  8. Bedek de mascarpone met het restant van de lange vingers en besprenkel met het restant van het citroensap.
  9. Bedek de 2de laag lange vingers met het restant van het mascarponemengsel en laat opstijven in de ijskast.
  10. Snijd de lemon Milano in 12 porties, garneer met schijven gekonfijte citroen en blaadjes munt.
  • Nagerecht
  • December 2016
  • 0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
    You need to be a registered member to rate this.
    Loading...