Ingrediënten

4 blaadjes bladerdeeg (4 rondjes per vel uitsteken)
6 stuks filets van verse makreel
2 eetl. rook olie
Witte peper, zout en zonnebloemolie, frituurolie
Extra:
Steekring 5 cm
Spuitzak met grove spuitmondje
Vispincet
Vacumeerzakjes
Vacumeerapparaat
Roner
Keukenpapier
Handschoenen latex
Blender

Bereiding

  1. Controleer de filets op graten en haal deze zo nodig uit de filet met een vispincet. Haal het vel van de filets.
  2. Doe de filets in een vacuümzak en voeg 2 eetlepels rook olie toe.
  3. Trek gedurende 40 seconden vacuüm volgens de instructies van de vacumeermachine. De Roner moet op 70 ̊C staan.
  4. Doe de gevacumeerde filets in de Roner gedurende 15 minuten

Ga ondertussen aan de slag met de “keitjes”:

  1. Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes van 5 cm met een steekring.
  2. Verwarm frituurolie tot 180 ̊C.
  3. Bak de rondjes bladerdeeg met 4 -6 stuks tegelijk. In het vet bolt het deeg op. Draai zo nodig zodat beide kanten opbollen en bak tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier
  4. Als de makreel lang genoeg in de Roner is geweest haal je de zak eruit, maakt hem open en doe de gehele inhoud over in de blender. Draai de gegaarde makreel tot een fijne mousse. Breng deze op smaak met zout en witte peper.
  5. Doe de massa over in een spuitzak met een spuitmond met grove kartel.
  6. Vul de “keitjes” met de mousse en serveer aan tafel of tussen door als snack.
  • Amuse
  • Maart 2017