Ingrediënten

600 gram mascarpone
4 eierdooiers
200 gram kristalsuiker
12 speculaaskoekjes
1000 gram aardbeien OF rood fruit
12 koffielepels rozijnen
20 ml rum

 

Garnituur
12 fijne reepjes gekonfijte sinaasappelschil
60 gram geroosterde amandelschilfers
60 gram verbrijzelde pistachenootjes
vers munttakje

Bereiding

  1. Mix de eierdooiers met de kristalsuiker tot een gladde witte crème.
  2. Roer er de mascarpone, samen met een scheut rum, erdoor.
  3. Verkruimel de speculaaskoekjes en verdeel 1/2 ervan op de bodem van de 12 glazen.
  4. Lepel er wat coulis over en nadien de bewerkte mascarpone
  5. Voeg enkele stukjes aardbei en enkele gemarineerde (2 eetlepels rum) rozijntjes toe en herhaal dit nogmaals.
  6. Laat dit afkoelen in de koelkast.
  • Nagerecht
  • Februari 2017