Ingrediënten

Tomatenketchup

100 gram sjalotten
100 gram paprika rood
10 gram peper rood
20 gram knoflook pulp
10 gram gember
10 gram gemalen koriander
2 gram paprika poeder
2 gram nootmuskaat
1 kruidnagel
500 gram rijpe tomaten
70 gram bruine basterd suiker
2 dl wijn azijn rood
20 ml olijfolie
Peper en zout naar smaak
500 ml water
 

Sweet & smokey BBQ saus

40 gram donkere 5 gram mosterd
40 ml appelazijn
20 ml ahornsiroop
20 ml honing
20 gram worcestersaus
15 gram mosterd( Amerikaanse mosterd te vinden in de toko)
5 gram chilipoeder
5 gram knoflook
5 gram kruidnagel gevijzeld tot poeder
300 gram tomatenketchup
40 gram bruine basterd suiker
15 ml bruine rum
 

Moinkballetjes

1kg kalfsgehakt
3 stuks eieren
70 gram panko
100 gram sjalot
2 gram BBQ rub
100 gram Parmezaanse kaas
150 gram spek

Bereiding

Tomatenketchup
  1. Verwarm olijfolie in de pan en fruit de paprika, chilipeper, knoflook, gember , koriander, paprikapoeder, nootmuskaat aan.
  2. Voeg de kruidnagel toe en de tomaten samen met het water.
  3. Laat tot 1/2 inkoken en cutter de massa fijn, zeef het en doe het in een schone pan.
  4. Voeg de suiker en de azijn , peper en zout naar smaak toe.
  5. Laat inkoken tot de gewenste dikte.

 

Sweet & smokey BBQ saus
  1. Vijzel de zwarte peper en de kruidnagel tot poeder.
  2. Doe alle ingrediënten in een pan met dikke bodem en laat 5 minuutjes zachtjes doorkoken.
  3. Roer wel continu goed door de saus.
  4. Voeg de ketchup toe en blijf roeren. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Zet de saus circa 30 minuten op de BBQ in een slede met rookmot erin.

 

Moinkballetjes
  1. Maak het gehakt aan met de BBQ rub, snipper de sjalotten en voeg dit toe.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en meng dit ook samen met de eieren bij het gehakt.
  3. Voeg de panko toe en bak een klein beetje aan om de smaak te proeven.
  4. Breng daarna eventueel nog op smaak met peper en zout en rol er kleine balletjes van.
  5. Snijd de spek in dunne baantjes en vouw deze om het balletje heen.
  6. Rasp er nog wat Parmezaan over en bak ze 30 minuten indirect op de BBQ
  7. Lak de balletjes telkens af met BBQ saus gemengd met honing
  • Amuse
  • Juni 2018
  • Beoordeling
  • 1 vote, average: 2,50 out of 51 vote, average: 2,50 out of 51 vote, average: 2,50 out of 51 vote, average: 2,50 out of 51 vote, average: 2,50 out of 5 (1 votes, average: 2,50 out of 5)
    You need to be a registered member to rate this.
    Loading...