Ingrediënten

Vulling
4 sjalotten
300 gr shii-take
4 el broodkruim
4 tl verse salie
2 el verse basilicum
2 el verse kervel
12 gamba’s

 

Pastadeeg
12 vellen verse pasta

 

Saus
3 dl kippenfond
1 teentje knoflook
1 takje rozemarijn
3 dl slagroom
scheutje truffelolie
1 potje truffels

 

Garnering
100 gr Parmezaanse kaas
basilicumblaadjes

Bereiding

Gebruik verse pasta of maak  pastadeeg volgens het algemeen recept.

 

Vulling
  1. Fruit de fijngehakte sjalotten in wat olie glazig. Voeg de klein gehakte paddenstoelen  toe.
  2. Bak de paddenstoelen op een matig vuur tot al het vocht is verdampt. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en meng met het broodkruim en de fijngehakte kruiden.
  3. Roer wat olijfolie door de vulling om het geheel te binden. Laat de massa afkoelen.
  4. Snij de rauwe garnalen in stukjes en meng ze door het afgekoelde paddenstoelen mengsel.

 

Ravioli
  1. Rol het deeg dun uit met behulp van de pastamachine en steek 36 rondjes uit met dezelfde diameter als de ravioli vorm.
  2. Leg in het midden van elk plakje een beetje vulling. Bestrijk de rand met losgeklopt ei en vouw de pasta dubbel met de ravioli vorm.
  3. Bestrooi vooraf de pasta met wat bloem om plakken te voorkomen.

 

Saus
  1. Kook de fond met de knoflook en de rozemarijn op een hoog vuur tot hij stroperig is. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.
  2. Haal het takje rozemarijn uit de pan, roer de saus met een staafmixer glad.
  3. Voeg de room toe en laat de saus ca. 5 min. zachtjes sudderen.
  4. Neem de pan van het vuur, voeg nu de truffelolie en de fijngehakte truffel toe.
  5. Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper. Indien de saus te dun is iets binden met aardappelzetmeel of maïzena.
  6. Gaar de ravioli in een grote pan (water tegen de kook aan, voldoende water met zout  ca. 6 tot 8 minuten).
  7. Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze nog even uitlekken, breng ze voor het serveren weer op temperatuur door ze even in een beetje warme room door te garen en verdeel ze vervolgens over de warme borden.
  8. Schep de saus over de ravioli en garneer het gerecht met schaafsel van Parmezaanse kaas, basilicum en schijfjes zwarte truffel.
  • Tussengerecht
  • Juli 2016
  • 0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
    You need to be a registered member to rate this.
    Loading...