Ingrediënten

Voor de runderbouillon

1 kg soepvlees
1 prei
4 runderbouillonblokken
2 winterwortels
2 ui met schil
10 takjes bladselderij
4 laurierbladeren
2 takjes tijm
2 liter water
foelie
Versgemalen zwarte peper
 

Voor de soep

Olijfolie
3 uien
2 chilipepers
2 theelepels karwijzaad
6 tenen knoflook
10 takjes tijm alleen de blaadjes
10 stuks rode paprika’s
zout
 

Voor het Naanbrood

6 gram droge gist
0.3 dl water
250 gram tarwebloem
4 gram zout
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels suiker
2 eetlepels volle melk
125 gram Griekse Yoghurt
4 takjes tijm alleen de blaadjes
olijfolie
 
Extra

Vershoudfolie, deegroller, bakpapier.

Bereiding

Runderbouillon
  1. Was alle groenten, en snijd ze in stukken.
  2. Breng het vlees met het koude water in een grote pan aan de kook. Schuim daarna goed af. Doe dan de groenten, bouillonblokken en kruiden erbij. Doe het deksel op de pan en laat de bouillon ruim 1,5 uur trekken. Zeef de bouillon en zet weg.

 

Soep
  1. Hak de uien en de chilipepers fijn. Pers de knoflook tenen. Haal de blaadjes van de tijmtakjes en zet apart. Maak de paprika’s schoon en hak ze in grove stukken.
  2. Verhit de olie in een pan, voeg de uisnippers en chilipeper toe en fruit ze 10 minuten. Voeg 2 theelepels karwijzaad, de knoflook en tijm toe. Bak even mee. Voeg de stukjes paprika toe, leg het deksel op de pan en laat 10 minuten zacht ‘zweten’.
  3. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat ze dan 15 minuten op laag vuur koken. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Pureer de soep glad. Proef en kruid af met zout.
  4. Rooster enkele eetlepels karwijzaad licht aan en zet weg.

 

Naanbrood
  1. Meng in een grote kom de gist met 30 ml handwarm water tot de gist is opgelost. Meng in een andere kom de bloem met het zout en het bakpoeder.
  2. Hak de tijmblaadjes klein. Voeg de suiker, de melk, de gehakte tijmblaadjes en de yoghurt aan het water met gist toe. Roer het mengel van de bloem erdoor tot een deeg ontstaat. Kneed het geheel in 5 minuten tot een soepel deeg.
  3. Leg in een kom, dek af met vershoudfolie en laat 1,5 uur rijzen op een warme plek.
  4. Verwarm de oven voor op 240°C.
  5. Bestuif het werkblad met bloem en leg het deeg op het werkblad. Verdeel het deeg in de gewenste porties en rol tot bolletjes. Rol de bolletjes met de deegroller vervolgens uit tot dunne ovale lappen.
  6. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de lappen op het bakpapier. Bestrijk de bovenkant met olijfolie. Plaats een ovenschaal op de bodem van de oven en giet er een kopje kokend water in.
  7. Zet de bakplaat met het brood in het midden van de voorverwarmde oven en bak de broden in ca. 5 minuten goudbruin.

 

Presentatie

  1. Doe de soep in soepkommen/borden en druppel er wat olie over.
  2. Bestrooi tot slot met geroosterd karwijzaad en serveer er het naanbrood bij.
  • Tussengerecht
  • Januari 2018
  • Beoordeling
  • 1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5 (1 votes, average: 4,00 out of 5)
    You need to be a registered member to rate this.
    Loading...