Ingredienten

12 el olijfolie
6 uien (gesnipperd)
3 bos wortelen (in stukjes)
3 bakje minimaiskolfjes (in plakjes)
3 tl gemalen koriander
1.500 ml groentebouillon
9 sinaasappelen
450 ml bietensap
9 bakjes cress (Daikon, Borage, Atsina)
250 g krabvlees

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui in 2 eetlepels olie, voeg de wortel, mais (houd een paar plakjes apart) en koriander toe en bak zachtjes nog 10 minuten.
  2. Voeg de bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
  3. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers het sap uit alle sinaasappelen. Schenk de rasp en 3/4 van het sap bij de soep en pureer deze.
  4. Kook de achtergehouden plakjes minimais in 3 minuten gaar in het bietensap. Giet af in een zeef, spoel goed en laat afkoelen.
  5. Meng de maisplakjes met de cressen en het krabvlees.
  6. Meng het overige sinaasappelsap, de rest van de olie, zout en peper tot een dressing en hussel door de salade.
  7. Serveer de soep warm, met wat salade er mooi overheen geplaceerd.
  • Tussengerecht
  • Mei 2017