Ingrediënten

250 gram roomboter
150 gram chocolade+ wat extra voor de afwerking
250 gram rietsuiker
100 gram bloem
4 stuks eieren
60 gram pindakaas
60 gram gecondenseerde melk
100 gram ongezouten pinda’s gehakt

Bereiding

  1. Smelt de boter in een steelpan op de BBQ of op het vuur. Haal van het vuur en voeg de chocolade toe en laat deze smelten in de boter.doe het mengsel in een kom, voeg de suiker, de bloem en de eieren toe en meng tot een glad deeg.
  2. Giet het deeg in een platte ovenschaal met daarin een laagje bakpapier, plaats dit circa 30 min indirect op 170 graden op de BBQ.
  3. Meng de pindakaas met de gecondenseerde melk
  4. Rooster de pinda’s op de BBQ in een sleetje.

 

Presentatie

  1. Snijd de chocoladecake in lange repen en leg deze op een bordje.
  2. Doe het pindakaas mengsel in een spuitzak en spuit een mooi laagje bovenop de cake.
  3. Bestrooi met de gegrilde nootjes en werk af met wat gesmolten chocolade.
  • Nagerecht
  • Juni 2018
  • Beoordeling
  • 1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5 (1 votes, average: 4,00 out of 5)
    You need to be a registered member to rate this.
    Loading...