Thaise kippensoep met een filokrokantje

TUSSENGERECHT
NOVEMBER 2017
12
2/5

INGREDIENTEN

Soep

2 ltrkippenbouillon
1,3 ltrkokosmelk
10 grrode peper
20 grkoriander
50 grgember
1 kgdrumsticks
150 grmihoen
25 grsereh
1 stpaksoy

 

Thaise filokrokantjes

6vellen filodeeg
20 grkoriander
5 grpaprikapoeder
1 dlmaisolie
 zeezout
 peper

BEREIDING

Soep

  1. Snij de uien, knolselderij en het wit van de prei als bouquet en was dit grondig.
  2. Zet de kippenpoten op met koud water met zout en breng dit aan de kook.
  3. Schuim de bouillon regelmatig af en zet dan op matig vuur.
  4. Voeg het bouquet toe en daarbij de specerijen foelie, citroengras, kruidnagel, laurier en de lavas. Laat deze trekken tot de kip gegaard is.
  5. Zeef de bouillon door twee zeven in een passende pan te zetten. Een gevuld met een natte doek en de ander daarop om het bouquet tegen te houden.
  6. Pluk het vlees als het afgekoeld is.
  7. Voeg de kokosmelk bij de bouillon, met de peperringetjes en de geraspte gember. Voeg nog een stengel citroengras toe.
  8. Breng water aan de kook met zout en laat de mihoen 4 minuten hierin wellen. Giet dan af op een zeef en spoel de mihoen af met koud water.
  9. Snijd en was de paksoistengels en wok dit tot dat het beetgaar is en snijd het blad apart in reepjes.
  10. Stoom de taugé 1 minuut af.
  11. Zet alle benodigde ingrediënten klaar voor uitserveren: geplukte kip, paksoi, taugé, mihoen, gember en rode peper.

Thaise filokrokantjes

  1. Leg het filodeeg uit op de werkbank en giet op ieder velletje wat olie. Verdeel de olie met een kwastje.
  2. Leg hierop blaadjes koriander en verdeel er paprikapoeder overheen. Breng op smaak met peper en zeezout en bedek een vel belegde filo met een ander velletje. Snijd dit in de gewenste vorm en leg dit netjes op een bakkersmatje. Bak af op 190 gr C circa 5 tot 8 minuten goudbruin.

PRESENTATIE

  1. Vul soepkoppen met wat kip, taugé en paksoi. Rasp er wat gember op en verwarm de kop.
  2. De soep die tegen de kook aan is opmonteren met wat roomboter zodat deze schuimig wordt.
  3. Verdeel wat gehakte of geplukte koriander over de koppen en rasp nog indien nodig wat rode peper in iedere kop.
  4. Garneer met een Thais filokrokantje.
  5. Zet de kop in en serveer de soep aan tafel uit.

AFDRUKKEN

Menu november 2017

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.