Ingrediënten

 

Vis Cambodja

12 stuks rode mul filets
2,5 stuks limoen
1/2 bos munt
1/2 bos koriander
1 bos Thaise basilicum
1,5 stuks chilipeper
± 4cm gember
2 stuks citroengras = sereh
3 teentjes knoflook
peper zout en olie
EXTRA: Grillpan
 

Aardappel koek

800 gr aardappelen – vastkokend
2,5 stuks uien
2,5 stuks rode paprika’s
1,5 eetl. Paprikapoeder
1,5 eetl. kerrie poeder
peper, zout en arachide olie
Extra: RVS ring Ø6cm – tonicstamper – bakpapier
 

Garnalen spinazie

600 gram gewassenspinazie
160 gram Hollands garnaaltjes
2 teentjes knoflook
1,5 eetl. Sesamzaad
sesamolie, peper en zout

Bereiding

 

Vis

Hak de munt, koriander en basilicum grof.
Hak het teentje knoflook en de chilipeper (zonder pitjes) fijn.
Maal het zachtere deel van het citroengras tot pasta. Rasp de gember.
Meng de peper, zout, chilipeper, zeste van limoen, grof gehakte kruiden, gember, wat olie en citroengraspasta. Wrijf de vleeskant van de visfilets in met dit mengsel en laat marineren tot het tijd is te bakken.
Voor dat je gaat bakken, het kruidenmengsel verwijderen en bewaren !!!
Bak de vis op de huid in een grillpan met olie. Leg de filets daarna op een bakplaat en verdeel het kruidenmengsel er weer over en laat deze even nagaren in de oven ± 150°C.
 

Aardappelkoek

Verwarm de oven op 160°C
Schil de aardappelen en de uien en rasp deze in de keukenmachine en laat uitlekken in een zeef.
Rasp ook de paprika.
Meng alle ingrediënten door elkaar.
Vorm in een metalen ring 15 ronde koeken(= 1 p.pers.) van ± 1 cm dik (goed aan-drukken).
Bak in een hete pan met arachide olie de aardappelkoeken aan beide kanten mooi bruin. Haal de koeken uit de pan en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en plaats gedurende 45 minuten in de oven.
 

Garnalen spinazie

Pel de knoflook en snijd deze fijn
Bak de garnaaltjes met de knoflook in de sesamolie kort en snel gaar.
Voeg de gewassen spinazie toe en roerbak deze kort gaar. (niet te lang zodat de bladeren nog mooi blijven). Breng op smaak met peter en zout.
Bak het sesamzaad in een hete droge pan kort bruin en roer deze door de spinazie.
 

Presentatie

Leg een bedje van spinazie op het midden van een groot bord.
Plaats hierop een aardappel koek en een visfilet met de kruidenkorst.

  • Hoofdgerecht
  • Maart 2017
  • 0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
    You need to be a registered member to rate this.
    Loading...