Ingrediënten

1 kleine ui
175 gr zoete aardappel geschild en in blokjes
175 gr witvis zonder vel en graten
50 gram wortel fijn gehakt
1 theel. gehakte oregano
1⁄2 theel kaneelpoeder
11⁄2 liter visbouillon (basisrecept)
3⁄4 dl room
Garnering: 2 eetl peterselie, gehakt
VISBOUILLON (BASISRECEPT)
15 gram boter
1 kilo visgraten en resten
1 ui en 1 wortel
1 prei
2 dl. droge witte wijn
5 liter water
6 stuks peperkorrels
4 tak peterselie
Extra: neteldoek

Bereiding

  1. Doe de vis, aardappelblokjes, wortel, kaneel en de helft van de bouillon in een pan. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken of tot de aardappel gaar is.
  2. Pureer met de staafmixer glad.
  3. Voeg dan de rest van de bouillon toe laat nog even warmen.
  4. Draai het vuur laag en giet de room erbij. De soep mag niet meer koken.
  5. Verdeel over de kopjes of bordjes en garneer met de peterselie.
Visbouillon basisrecept
  1. Verhit de boter en voeg de stukken vis toe. Laat die 3 min. bakken en voeg daarna de groenten, wijn, water en kruiden toe. Breng alles langzaam aan de kook en schep het schuim geregeld eraf.
  2. Laat de bouillon 20 min. trekken en giet hem daarna door een met een natte doek bedekte zeef.
  • Tussengerecht
  • Maart 2017