Ingrediënten

3 ui
3 stengel bleekselderij
3 teen knoflook
1500 gram gekookte kastanjes
2 glazen witte wijn
1500 ml bouillon
150 g freekeh
45 gr boter
750 gr paddenstoelen
Tijm
300 gr mascarpone
Scheutje melk
Salie

Bereiding

  1. Snipper de uit, bleekselderij en knoflook en bak glazig in een scheutje olie in de soeppan.
  2. Voeg de kastanjes toe en bak even mee.
  3. Blus af met de witte wijn en voeg de bouillon toe.
  4. Laat 10 minuten koken en pureer met de staafmixer.
  5. Kook ondertussen de freekeh in ruim water in 15 minuten gaar en giet af.
  6. Snijd de paddenstoelen en bak bruin in boter met de tijm.
  7. Klop de mascarpone los met een scheutje melk en meng er de salie in reepjes doorheen. Breng op smaak.
  8. Schep de freekeh en de paddenstoelen door de soep.
  9. Serveer in een bord of kop met een flinke lepel salieroom.
  • Tussengerecht
  • December 2016