Ingrediënten

1000 gr Zalmfilet, met vel & ontschubt
500 gr Gekookte aardappelen
1 Scheut room
1 Verse basilicum, de blaadjes
2 Teentjes knoflook
100 g Geroosterde pijnboompitten
5 el Geraspte Parmezaanse kaas
Olijfolie
Versgemalen peper – zout

 

Voor de coulisse
2 Rode paprika, zonder zaadjes & grof gesneden
3 Teentjes knoflook, grof gesnipperd
4 Sinaasappels, het sap
150 gr Blokjes boter op kamertemperatuur
Bakolie

Bereiding

Prak de aardappelen met een room melk tot puree. Kruid af met versgemalen peper en zout.

Pesto

Mix de basilicumblaadjes kort met knoflook, de pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
Mix verder en voeg olijfolie tot je een smeuïge pesto hebt.

Paprika coulisse
  1. Maak de paprika schoon en stoof deze aan in een flinke scheut olie. Voeg de knoflook toe en blus met het sinaasappelsap.
  2. Laat de paprika gaar pruttelen. Mix tot saus en zeef.
  3. Meng de boter eronder en breng verder op smaak met een snuifje zout.

 

Zalm
  1. Zalm in moten snijden en kort aanbakken op de velkant in een pan met een scheutje olijfolie. Kruid af met peper en zout.
  2. Warm ondertussen de puree terug op en meng de pesto eronder.

 

Serveren

Serveer de zalm samen met de pestopuree en een streep paprikacoulisse

  • Tussengerecht
  • Juli 2016