Ingrediënten

4 hele zeebaars klein
1 dl olijfolie
peper en zout
2 stuks puntpaprika
1 stuks bospeen
12 ccherry tomaatjes
0,5 bosje dille
O,5 bosje oregano
50 gram gember
50 ml sushi azijn

Bereiding

  1. Maak de zeebaars schoon door te kijken of deze goed ontschubt is en de ingewanden uit de buikholte te halen door met een mes een inkeping te maken en met een plastic handschoen de ingewanden eruit te halen. Spoel de buikholte schoon. Snijd de kop eraf en snijd een stuk van de voorzijde van de vis af voor tartaar. Haal de graat er uit maar laat het staartstuk aan elkaar zitten.
  2. Rook de olie op de BBQ met rook mot.
  3. Snijd de tartaar van de zeebaars en breng deze op smaak met olijfolie peper en zout.
  4. Verdeel de tartaar over de 12 stekertjes en rasp er de limoenrasp over en garneer met een takje dille.
  5. Schil de bospeen en was deze, maak dan dunne slierten van de bospeen en leg deze op een klein bakplaatje wat in de BBQ past besprenkel de wortel met de olijfolie en voeg wat zeezout toe. Gaar de wortel op de BBQ.
  6. Pak de puntpaprika s in aluminium folie en pof deze gaar op de BBQ.
  7. Halveer de tomaatjes en besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout en de takjes oregano en pof ze op de BBQ. Meng alle groenten tot een salade en breng op smaak.
  8. Hak de overige dille fijn.
  9. Zet de zeebaars in een cirkelvorm op de BBQ op een bakplaatje indirect. Kruid deze. De zeebaars tijdens het bakken lakken met een mengsel van olie citroenrasp gember en gembersiroop en de gehakte dille.

Presentatie

  1. Plaats de zeebaars voorzichtig op het bord en vul de holte in het midden met een mengsel van de gepofte groenten.
  2. Plaats het tartaartje ernaast en serveer.
  • Voorgerecht
  • Juni 2018
  • Beoordeling
  • 1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5 (1 votes, average: 4,00 out of 5)
    You need to be a registered member to rate this.
    Loading...