Pompoensoep met kokos

TUSSENGERECHT
OKTOBER 2020
12
4/5

INGREDIENTEN

2 el zonnebloemolie
2 st rode pepers
1 teentje knoflook
4 st sjalotjes
1 stengel citroengras

7,5 dl

kippenbouillon
3,5 dl kokosmelk
1 st flespompoen
1 bosje basilicumblaadjes
10 blaadjes  koriander
1 cm gember

BEREIDING

  1. Verhit de zonnebloemolie in een pan en voeg de gehakte knoflook, de fijngesneden sjalotjes, de fijngesneden rode pepers (zonder zaadlijsten) en de fijngehakte verse gember toe. Roerbak even kort zodat alle geuren vrijkomen.
  2. Voeg nu de geschilde flespompoenblokjes toe, bak kort mee en voeg daarna de kippenbouillon, het gekneusde citroengras en de kokosmelk toe. Laat nu zachtjes doorkoken tot de pompoen zacht wordt.
  3. Haal het citroengras uit de soep en pureer vervolgens de soep met de staafmixer.
  4. Voeg als laatste de fijngesneden koriander toe en garneer met een paar blaadjes basilicum.
  5. Serveer de soep in kleine kommetjes.
AFDRUKKEN

Menu oktober 2020

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.