Zalm en rode tonijn op toast met avocadopasta en wasabicrème

AMUSE
AUGUSTUS 2020
12
4/5

INGREDIENTEN

 

1 pakjegerookte zalm
125 greendenlever
1 stGranny Smith
2 pltonijn, ca 2 cm dik
6 stsneetjes casinobrood

Marinade

200 grsuiker
0,5 dlbalsamico
1,5 dlsojasaus
60 grkoriandersaus
1 stlimoen
10 grgemberpuree
10 grknoflookpuree

Avocadopasta

1/2 bosje verse koriander
3 stavocado
2 stsjalotjes
1 stcitroen

Wasabicrème

10 grwasabipoeder
0,75 dlroom
0,5 dlmelk
2 steidooiers

BEREIDING

Kabeljauw

  1. Snijd de tonijn in vierkante blokjes van ca. 3 x 3 x 2 cm en schroei ze in wat olie heel kort rondom dicht. Laat deze blokjes vervolgens zo lang mogelijk marineren in het suiker/balsamico mengsel.
  2. Snijdt de appels in dunne plakjes en zet weg in wat citroenwater.
  3. Snijdt de eendenlever in plakjes van ca. 4 x 4 x 1 cm.
  4. Maak van het casinobrood vierkante toast met een afmeting van ca. 5 x 5 cm.

Marinade

Meng de volgende ingrediënten goed door elkaar: suiker, balsamico, sojasaus, limoensap, gekneusd korianderzaad, gember en knoflookpuree en wrijf het mengsel vervolgens door een zeef.

Avocadopasta

Pureer het vlees van de avocado’s met citroensap, voeg de zeer fijngehakte sjalot en de verse koriander toe, wrijf door een zeef en zet koel weg.

Wasabicrème

Verwarm room en melk, voeg de wasabipoeder toe en enkele druppels citroensap. Voeg de eidooier toe, giet door een zeef en monteer met koude boter.

PRESENTATIE

  1. Maak een torentje van resp. een schijfje appel, toast met avocadopuree, een plakje zalm, een blokje tonijn en bovenop een plakje eendenlever.
  2. Garneer met streepjes wasabisaus en een blaadje koriander.
  3. Druppel wat crema di balsamico rondom de toast.
AFDRUKKEN

Menu augustus 2020

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.