Peer met Gorgonzola & spiesje van ananas met kaneel

NAGERECHT
AUGUSTUS 2020
12
2/5

INGREDIENTEN

Peer met Gorgonzola

6 ststevige rijpe peren
1,5 elwalnootolie
1 stcitroen, geperst
3 elsinaasappel marmelade
225 grGorgonzola, in dunne plakjes snijden
9 stwalnoten, gepeld

Spiesje van Ananas met Kaneel

1 stsinaasappel, schoongeboend
1,5 elvloeibare honing
1,5 tlkaneelpoeder
12plakken ananas
200 mlcrème fraise
6 elamandelschaafsel, geroosterd
12 stprikkers, in het water leggen

EXTRA

 BBQ
 Griltopper of grillmand
  
  

BEREIDING

Peer met Gorgonzola

  1. In een kommetje de olie, citroensap en marmelade door elkaar kloppen.
  2. Peren in de lengte halveren en klokhuis verwijderen.
  3. Peren aan de bolle kant op 5 a 6 plaatsen met een scherp mes iets insnijden en goed bestrijken met marmelade.
  4. Schaal afdekken en minimaal 1 uur in koeling bewaren.

Spiesje van ananas met kaneel

  1. De sinaasappel raspen en het vruchtvlees uitpersen.
  2. In een kommetje de rasp, het sap, honing en kaneel door elkaar kloppen.
  3. Plakken ananas in drie stukken snijden en op kamer temperatuur 20 min marineren. Regelmatig omscheppen.
  4. Stukken ananas laten uitlekken en marinade opvangen.
  5. Stukken ananas aan prikkers rijgen.
  6. Crème fraise door de marinade kloppen.
  7. Spiesjes en sausje in koelkast bewaren.

Grillen

  1. Peren op een goed ingevette grilltopper (of grillmand) met bolle kant naar onder circa 4 min grillen.
  2. Peren keren en aan de andere kant circa 2 a 3 min grillen.
  3. Ananasspiesjes op ingevet rooster aan elke kant 2 a 3 minuten grillen.

PRESENTATIE

  1. Peren schuin in 3 plakken snijden.
  2. Gorgonzola over de peren leggen en afwerken met walnoten.
  3. Marinade over de ananasspiesjes lepelen en bestrooien met amandel schaafsel.
AFDRUKKEN

Menu augustus 2020

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.