Hartige Brusselse wafel met Paling en foie gras

VOORGERECHT
AUGUSTUS 2020
12
3/5

INGREDIENTEN

Brusselse wafels (6 stuks)

175 grbloem
125 mlmelk
125 mlwater
50 grroomboter, ongezouten
7 grdroge gist
1 stei
 snuf zout

Crème van ganzenlever

600 grterrine van ganzenlever
600 grkippenbouillon
180 grroom
 peper en zout

AFWERKING

 voorgekookte rode biet
100 grgerookte paling filet
 beetje groen voor garnering
  

BEREIDING

Brusselse wafels

  1. Smelt de boter en laat dit vervolgens afkoelen.
  2. Doe de melk met het water in een pannetje samen met de gist en verwarm dit op laag vuur. Zorg ervoor dat het niet kookt maar dat je het alleen lauwwarm maakt.
  3. Neem een ruime kom en doe hier de bloem in. Giet hier vervolgens de verwarmde melk en water bij en mix tot een egaal deeg.
  4. Splits het ei en meng het eidooier door het deeg.
  5. Klop het eiwit op.
  6. Meng daarna de gesmolten boter en een snuf zout door het deeg en schep als laatste het opgeklopte eiwit door het deeg.
  7. Laat het deeg ongeveer 45 minuten (afgedekt) rijzen.
  8. Verwarm het wafelijzer en vet deze eventueel in met bakspray of een beetje olie.
  9. Vul het wafelijzer vervolgens met het deeg. Afhankelijk van de grootte van het wafelijzer kun je ongeveer 6 wafels maken met dit deeg. Bak de Brusselse wafels in ongeveer 5 tot 10 minuten goudbruin en serveer ze met poedersuiker.

Crème van Ganzenlever

  1. Snijd de terrine van ganzenlever in stukjes en zet weg in de koeling.
  2. Breng de kippenbouillon aan de kook met de roomboter. Roer er KOUDE blokjes ganzenlever door, laat dit daarna afkoelen.
  3. Voeg extra room toe indien het mengsel te dik is. Breng evt. op smaak met peper en zout.
  4. Giet het mengsel in een sifon met gaspatroon.

AFWERKING

Snijd de bieten en paling in blokjes.

PRESENTATIE

  1. Spuit de ganzenleverschuim in een glaasje, potje of klein schaaltje (dit naar eigen idee).
  2. Werk af met paling, rode biet en wat groen.
  3. Serveer met 2 stukken wafel.
AFDRUKKEN

Menu augustus 2020

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.