Pijlinktvis gevuld met konijn en een crème van pruimen

TUSSENGERECHT
AUGUSTUS 2020
12
3/5

INGREDIENTEN

Inktvis en vulling
400 gr spiering
1 st konijn, ontbeend
12 pijlinktvisjes
100 gr room
2 st ei
nootmuskaat, naar smaak
peper en zout, naar smaak

Saus

 Karkas en afval van het konijn
2 klboter
2stengels prei
2stengels selderij
2 stui
2 stwortel
4 dlwitte wijn
3 tnknoflook
 tijm
 laurier
 peper en zout, naar smaak

 

Crème van pruimen

400 grgedroogde pruimen zonder pit
2 dlkippenbouillon
2 elcabernet azijn

EXTRA

 vleesmolen
 spuitzak
  
  

BEREIDING

Inktvis en vulling

  1. Verwarm de oven tot 180 gr.
  2. Maal de spiering en het konijn met de vleesmolen.
  3. Meng hier de room en ei door en kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
    Doe dit in een spuitzak.
  4. Maak de inktvisjes schoon en spoel ze onder de kraan af (balein er uit halen).
  5. Vul de inktvisjes met het vleesmengsel van konijn en sluit ze af met een cocktailprikker.
  6. Bak ze heel kort aan in een pan met antiaanbaklaag in wat olie en laat ze verder garen in de oven.

Saus

  1. Stoof het karkas en de afsnijdsels aan in wat boter.
  2. Maak de groenten schoon en snij deze in stukken.
  3. Blus het karkas af met witte wijn en doe er de groenten en aromaten bij.
  4. Doe er water bij tot alles onder staat en breng aan de kook. Laat dit 1 uur trekken op een zacht vuur.
  5. Zeef de bouillon en laat dit voor 2/3 inkoken.
  6. Werk af met koude boter, peper en zout.

Crème van pruimen

Mix de pruimen met warme bouillon en azijn in de blender. Doe de crème vervolgens in een spuitzak.

PRESENTATIE

  1. Lepel wat saus op een bord en leg er de gevulde inktvis op.
  2. Werk af met toefjes crème van pruimen.
AFDRUKKEN

Menu augustus 2020

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.