Avocadocrème met gekonfijte gember, citroenroom en kaviaar

AMUSE
FEBRUARI 2019
12
3.5/5

INGREDIENTEN

7 strijpe avocado’s
4,5 dlcitroensap
3 stnootjes gekonfijte gember
4 staardappels
6 dlroom
320 grkaviaar (of goedkopere imitatie)
  
  

BEREIDING

  1. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en voeg direct het citroensap naar smaak toe. Draai dit samen met de gember tot een gladde massa in de keukenmachine. Wrijf dit door een zeef en zet het mengsel afgedekt onder aluminiumfolie in de koelkast.
  2. Schil de aardappels en snij deze in lucifers. Snij de lucifers in hele kleine blokjes. Spoel deze goed af en droog ze. Frituur deze op 140 graden goudbruin.
  3. Breng de room op smaak met peper, zout en wat citroen en sla hem tot yoghurtdikte.
  4. Spuit met een spuitzak de avocadocrème in een glas. Hierop de kaviaar, dan een dun laagje aardappel en giet er tenslotte de room op.
AFDRUKKEN

Menu februari 2019

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.