Rode biet met een crème van geitenkaas, dille en bieslook

AMUSE
OKTOBER 2019
12
/5

INGREDIENTEN

 

300 grChavroux (zachte geitenkaas /smeerkaas)
2 elcrème fraîche
4 elboerenyoghurt
2 tlverse dille, fijngehakt
1 stLimoenrasp, limoensap
4 stbieten-rood, gekookte rode bieten
25 stsprieten bieslook, fijngehakt
 olijfolie
 zwarte peper

Extra

 Börner-mandoline met v-vorming mes

BEREIDING

  1. Meng de geitenkaas, crème fraîche en de boerenyoghurt tot een dikke crème en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper, Fleur de sel, fijngehakte dille en een limoensap. Laat vervolgens in de koeling een beetje opstijven.
  2. Gebruik voor het snijden van de biet de witte Börner-mandoline met het V-vormige mes en de inzetplaat voor de dunste stand. Snijd de gekookte biet in zeer dunne plakjes.
  3. Leg in het midden van een plakje biet een lepeltje geitenkaas crème en vouw de bietenplakjes dicht, zodat er gevulde halve maantje ontstaan.

PRESENTATIE

  1. Leg op ieder bord 2 of 3 bietenmaantjes en bestrooi met fijngehakte dille en limoen rasp.
  2. Druppel er wat olijfolie over maak het af met bieslook en vers gemalen peper.
AFDRUKKEN

Menu oktober 2019

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.