Tarte Tatin met Peer

NAGERECHT
JUNI 2019
12
1/5

INGREDIENTEN

 

 boter (om in te vetten)
 bloem (om te bestuiven)
2 steidooiers
100 grRoquefort
60 grwalnoten
8 stperen
1 stcitroen, alleen het sap
300 grsuiker

Voor het deeg

200 grkoude boter
400 grbloem
1 stei
Voor de portsiroop
4 dl rode port
100 gr suiker
2 st kruidnagel
2 st takjes tijm

BEREIDING

Kabeljauw

  1. Snijd de boter in blokjes en mix deze samen met de bloem in een keukenmachine tot een fijn kruimeldeeg.
  2. Voeg nu het water, het ei en een snufje zout toe en kneed het geheel tot een stevig deeg. Wikkel het in vershoudfolie en laat 60 min in de koelkast rusten.
  3. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in partjes van ongeveer 1 cm dik en besprenkel ze met citroensap.
  4. Vet de mini taartvormen in met boter.
  5. Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
  6. Verwarm de port met de suiker, de kruidnagel en het takje tijm in een steelpan en laat dit geheel inkoken tot een siroop.
  7. Verwarm de suiker in een pan en laat het op middelhoog vuur karamelliseren. Verdeel de karamel over de taartvormpjes zodra deze lichtbruin is. Maak in de vormpjes rondjes van de partjes peer.
  8. Verwarm de Green Egg met convEGGtor (pootjes omhoog!) en het rvs rooster tot een temperatuur van 200 graden.
  9. Bestuif het werkvlak met bloem, haal het deeg uit de koelkast, verdeel het in 4 gelijke porties en rol de porties uit over het werkvlak tot ze ongeveer 3 mm dik zijn.
  10. Leg over ieder vormpje een plakje deeg en duw dit stevig aan, hierdoor laat het overtollige deeg gelijk los.
  11. Klop het eidooier los en bestrijk het deeg ermee.
  12. Zet de vormpjes op het verwarmde rvs rooster in de Green Egg en gaar de tartins ongeveer 25 min tot ze mooi goudbruin zijn.

PRESENTATIE

  1. Trek met een kwast een streep van de portsiroop over de borden.
  2. Neem de vormpjes uit de Green Egg en leg ze op de borden.
  3. Verkruimel de roquefort erover en bestrooi met walnoten.
AFDRUKKEN

Menu juni 2019

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.