Asperges op 2 manieren met tartaar, komkommerrolletje, puntpaprika, kaaskoekje en bieslookdressing

VOORGERECHT
MEI 2019
12
5/5

INGREDIENTEN

Tartaar

500 grgemalen biefstuk
1 stsjalot, fijngesnipperd
1 elmosterd
1 elkappertjes
2 elbieslookdressing (zie verder)
 bieslook, fijngesneden
 worcestershiresaus
 fleur de sel
 peper

Asperges

12 stasperges
 panko
 eiwit
 bloem
 peper en zout
Komkommer
1 st komkommer
150 gr Philadelphia
50 gr zongedroogde tomaten
peper en zout

Kaaskoekje

1 steiwit
32 grParmezaan, gemalen
27 grboter
30 grbloem
 peper en zout
 sesamzaadjes, met wasabismaak
 (gewone sesamzaadjes kan evt. ook)

Bieslookdressing

1 stei
1 steidooier
 mespuntje wasabi
 mosterd
3 dlzonnebloemolie
 bieslook
 Chardonnayazijn
 peper en zout

Puntparika

1 strode puntpaprika
 olijfolie
 peper en zout

AFWERKING EN PRESENTATIE

 mosterd cress
 Onzelievevrouwebedstro
 goudbloem

BEREIDING

Tartaar

  1. Snijd voor de tartaar het vlees in blokjes.
  2. Meng de tartaar met de fijngesneden sjalot, bieslook en kappertjes.
  3. Breng op smaak met peper, mosterd, fleur de sel, worcestershire saus en bieslookdressing (zie bieslookdressing).

Asperges

  1. Schil de asperges en snijd ze op gelijke hoogte af. Kook ze gaar in gezouten water met boter: doe de asperges bij het kokend water, laat ze 3 min doorkoken en zet daarna het vuur uit, laat de asperges in het water nagaren.
  2. Snijd de afgekoelde asperges in drie. Breng de kopjes op smaak met peper en zout en chardonnay-azijn (of witte balsamicoazijn of sushi azijn).
    Droog de andere stukken af en haal ze door de bloem, dan door het eiwit en tot slot door panko.
  3. Frituur ze net voor het doorgeven en kruid naar smaak met peper en zout.

Komkommer

  1. Snijd fijne banden van de komkommer met een dunschiller of mandoline (1 per persoon).
  2. Verwijder het vel van de zongedroogde tomaatjes en snijd ze zeer fijn.
  3. Meng de tomatenstukjes met de Philadelphia en kruid met peper en zout.
    Schep de kaas-tomatenmengeling in een spuitzak.
  4. Maak rolletjes van de komkommer en de kaas.
  5. Steek rondjes uit de rest van de komkommer en breng deze op smaak met peper en zout.

Kaaskoekje

  1. Meng de zachte boter met de Parmezaanse kaas en peper en zout. Doe dit bij voorkeur in de staande mixer uitgerust met de vlinder.
  2. Meng het eiwit onder de boter, spatel de gezeefde bloem door de massa en laat het geheel 15 min rusten.
  3. Smeer het deeg uit op een bakmatje, bestrooi met sesamzaadjes en bak af bij 190° C.

Bieslookdressing

  1. Mix het ei en de dooier met wasabi, mosterd, peper en zout.
  2. Mix de olie met de bieslook en passeer door een zeef.
  3. Mix nu de olie onder de eieren en smaak af met chardonnay-azijn.
  4. Kruid naar smaak met peper en zout.

Puntpaprika

  1. Brand de paprika met een bunzenbrander tot het vel zwart kleurt. Spoel af en versnijd in rechthoekjes van ca. 6 op 2 cm.
  2. Haal deze plakjes door de olijfolie en grill ze kort. Kruid met peper en zout.

PRESENTATIE

Schik alles op kleine bordjes.

AFDRUKKEN

Menu mei 2019

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.