Cappuccino van paddenstoelen met eekhoorntjesbrood

TUSSENGERECHT
APRIL 2019
12
4.5/5

INGREDIENTEN

Rub

30 grgedroogd eekhoorntjesbrood
300 grpaddenstoelenmelange
2 elboter
2 stsjalotje, fijngesneden
2 staardappels, geschild & fijngesneden
13 dlkruidenbouillon
4 elJapanse sojasaus
150 mlslagroom
 vers geraspte nootmuskaat of nootmuskaatpoeder
 peper en zout

BEREIDING

  1. Laat in een kom met ± 300 ml kokend water de gedroogde paddenstoelen 8 min. weken. Laat ze uitlekken in een zeef en giet het weekwater weg.
  2. Maak intussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in de keukenmachine heel fijn.
  3. Verhit de boter in de pan en bak het sjalotje samen met de fijngesneden paddenstoelen 8 min. tot de paddenstoelen bruin worden.
  4. Snijd de geweekte paddenstoelen in stukjes en voeg samen met de aardappel toe aan de pan en laat ± 2 min. meebakken.
  5. Voeg de bouillon en sojasaus toe en kook het geheel op een laag pitje in 10 min. gaar.
  6. Pureer de soep met een staafmixer tot een mooie gladde en gebonden soep en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  7. Klop in een kom de slagroom lobbig. 

PRESENTATIE

  1. Verdeel de soep d.m.v. een trechter of een schenkkan (zodat de randjes niet vies worden) over de kopjes en schep op ieder kopje een flinke lepel slagroom.
  2. Maal of strooi er wat nootmuskaat over.
AFDRUKKEN

Menu april 2019

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.