Kabeljauw in Thaise Curry met gemarineerde Paksoi

HOOFDGERECHT
MAART 2019
12
5/5

INGREDIENTEN

Thaise Curry

4 strode peper
4 stcitroengras
1.200 mlkokosmelk
6 elsuiker
9 elThaise vissaus
9 cmverse gemberwortel
3 stlimoen

Paksoi en marinade

5stronken Paksoi
0,5 strode peper
90 mlsojasaus
3 stlente-ui
3 elhoning
1 tnknoflook, geperst
1,5 elgember, geraspt
  

Rijst

600 grPandanrijst
 zout naar smaak

Kabeljauw

3 elboter
12 stkabeljauwfilet met vel à 100 gram
45 grverse koriander
 peper en zout, naar smaak

BEREIDING

Thaise Curry

  1. Was de peper en snijd in dunne reepjes.
  2. Hak het citroengras in stukken.
  3. Breng in een pan de kokosmelk aan het de kook met de suiker, vissaus de reepjes rode peper en het citroengras.
  4. Schil en rasp de gember. Voeg de gemberrasp toe aan de kokosmelk.
  5. Boen de limoenen schoon en rasp de schil. Pers de limoenen en voeg het sap samen met de rasp toe aan de kokosmelk.
  6. Laat het kokosmengsel in 15 minuten op hoog vuur reduceren.
  7. Verwijder het citroengras uit de kokosmelk en zet weg tot gebruik.

Marinade en Paksoi

  1. Ontdoe de halve peper van de zaadjes en snijd in halve ringetjes.
  2. Snijd de lente-ui in ringetjes en houd het witte en groene gedeelte apart.
  3. Meng het witte gedeelte van de lente ui en de rode peper met de sojasaus de honing, de geraspte gember en het teentje geperste knoflook.
  4. Snijd het onderste deel van de paksoi zodat er losse stengels ontstaan. Was en droog deze goed.
  5. Snij de Paksoi in reepjes nadat het witte en groene gedeelte van elkaar zijn gescheiden.
  6. Voor het opdienen de Paksoi een paar minuutjes in de pan roerbakken. Houdt hem lekker knapperig. Als er veel vocht uitkomt, giet dat er dan grotendeels af en voeg vervolgens het sojamengsel naar behoefte toe. Laat even inkoken en maak eventueel op smaak met wat citroensap.

Pandanrijst

Bereid de rijst volgens de verpakking.

AFWERKING EN PRESENTATIE

  1. Warm de Thaise Curry op voor gebruik.
  2. Peper en zout de kabeljauwmoten.
    Verhit de boter in de koekenpan. Bak de kabeljauwmoten op de huidzijde in de boter gaar.
  3. Hak de koriander fijn.
  4. Maak het bord op met in het midden een laagje Pandang rijst.
  5. Leg daarop een laagje van de gewokte Paksoi met daarop de kabeljauw.
  6. Schep de curry er overheen.
  7. Bestrooi met de fijngehakte koriander en een beetje van het groene gedeelte van de fijn gesneden lente-ui.
AFDRUKKEN

Menu maart 2019

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.