Zwarte risotto met Parmezaanse kaascrème en truffelsaus

VOORGERECHT
APRIL 2019
12
4.5/5

INGREDIENTEN

Risotto

600 mlpaddenstoelenbouillon
30 mlolijfolie
6 stsjalotten
720 grArborio rijst
3 elSherry medium
45 grgeschaafde truffel
3 grinktvis-inkt
 Peper en zout naar smaak
 Roomboter om te bakken

Truffelsaus

75 mlwitte wijn
225 mlslagroom
90 mlpaddestoelenfond
30 grgeschaafde truffel

Parmezaanse kaascrème

300 mlgroentebouillon
150 grParmezaanse kaas (in schilfers)
300 mlslagroom
3 elwitte wijn

BEREIDING

Risotto

  1. Snipper de sjalotjes en zet aan in de olijfolie.
  2. Voeg de rijst toe en bak mee aan tot deze glazig wordt.
  3. Blus af met sherry en 2/3 van de paddenstoelenbouillon.
  4. Kook de risotto al roerende gaar en voeg tijdens het koken de overige bouillon toe.
    Als de risotto bijna gaar is, roer dan de truffel erdoorheen.
  5. Voeg vervolgens de inktvis-inkt met de roomboter toe en roer goed door.
  6. Breng op smaak met peper en zout.

Truffelsaus

  1. Bereid de truffelsaus door de witte wijn aan de kook te brengen en tot de helft te laten reduceren.
  2. Voeg de paddenstoelenfond en de room toe en laat het geheel 5 minuten doorkoken.
  3. Voeg als laatste de geschaafde truffel toe en roer goed door.

Parmezaanse kaascrème

  1. Breng de court-bouillon, witte wijn en 150 ml slagroom aan de kook.
  2. Voeg de kaas toe en laat goed doorkoken. Op smaak brengen met peper en zout.
  3. Blender de saus met behulp van een staafmixer mooi glad.
  4. Klop de resterende slagroom tot een lobbige massa.
  5. Meng de kaassaus met de geslagen room.

PRESENTATIE

  1. Schep de risotto in aluminium ringen (Ø 7 cm) en druk licht aan.
  2. Verwijder dan de ring en schep de Parmezaansekaascrème erop.
  3. Schenk de truffelsaus erbij.
AFDRUKKEN

Menu april 2019

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.