Ravioli van doperwten en Basilicum in een heldere bouillon van tomaten

TUSSENGERECHT
NOVEMBER 2018
12
/5

INGREDIENTEN

Bouillon

900 grPomodori tomaten
3 stuien
3/4 stprei
1,5 bolknoflook
3 elolijfolie
1bosje basilicum
6takjes tijm
1,5 ltrwater
 peper en zout

Ravioli van doperwten

300 grverse doperwten
30 grboter
1bosje basilicum
1 dlmaisolie
3 steieren
360 grpastabloem, type 00
3 elolijfolie
 peper en zout
PRESENTATIE
60 gr zwarte haringkaviaar
12 gr paprikapoeder,  mild
6 st takjes dille
12 st blaadjes groene sla

BEREIDING

Bouillon

  1. Snijd de tomaat, ui prei en knoflook in grove brunoise.
  2. Bak de tomaten aan in een pan met wat olie en voeg de rest van de groenten, het basilicum en de tijm toe en stoof dit nog kort mee.
  3. Voeg het water toe en laat de bouillon zachtjes ca. 2 uur trekken tot de gewenste smaak.
  4. Passeer het geheel door een doek en breng op smaak met zout en peper.

Ravioli van doperwten

  1. Haal de doperwten uit de boon.
  2. Blancheer 60 gram doperwten in water met zout en dop deze dubbel.
  3. Kook de rest van de doperwten helemaal gaar en wrijf deze door een zeef. Voeg eventueel wat kookvocht toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd 9 blaadjes basilicum in fijne brunoise en meng ze door de doperwten crème.
  5. Stoof de dubbel gedopte doperwten gaar in de boter.
  6. Meng de bloem met het ei, olijfolie, peper en zout. Kneed het deeg tot je een mooi, glad pastadeeg hebt. Rol het pastadeeg dun uit en maak er ravioli van met een vulling van de crème van doperwten en het basilicum.

Basilicumolie

  1. Blancheer het resterende basilicum in zout water en laat het geheel uitlekken op een doek.
  2. Pureer de maisolie met de geblancheerde basilicum en wat zout en passeer de massa door een doek.
  3. Kook de ravioli in ca. 2 minuten in water met zout beetgaar.

PRESENTATIE

Dresseer het geheel in een diep bord en maak het gerecht af met de basilicumolie, tomaten chinoise (ruitjesvorm) en fijngesneden basilicum.

AFDRUKKEN

Menu november 2018

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.