Hartige Flensjestaart van ambachtelijke rauwe ham, beenham en Gruyère

AMUSE
APRIL 2018
12
4/5

INGREDIENTEN

Flensjes
250 ml melk
3 st eieren
125 gr bloem
10 gr poedersuiker
40 ml maisolie
40 gr roomboter, gesmolten
snufje zout

Flensjestaart

12 stflensjes
250 grambachtelijke rauwe ham
250 grbeenham
250 mlcrème fraiche
450 grGruyère kaas

BEREIDING

Flensjes

  1. Doe de bloem samen met de suiker en het zout in een bekken.
  2. Voeg al roerende langzaam de melk en de eieren toe.
  3. Dan al roerende de gesmolten boter en de olie.

Flensjestaart

  1. Bekleed een kleine ingevette slede met dubbel bakpapier.
  2. Bedek de bodem met de flensjes en bestrijk de bodem met de crème fraiche
  3. Leg hierop een laag gerookte ham, vervolgens gekookte ham en dan de Gruyère kaas.
  4. Begin weer met een flensje en herhaal dit nog twee keer, sluit af met de flensjes.
  5. Stoom dit 8 minuten op 90 gr C en laat dan opstijven in de koelcel.
  6. Snijd hiervan de gewenste vormpjes en bak dit circa 5 minuten in de oven tot de Gruyère is gesmolten zoals bij een tosti.

PRESENTATIE

  1. Plaats een flensje op een bord en draai een keer met de pepermolen erover.
  2. Garneer met Cres.
AFDRUKKEN

Menu april 2018

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.