Wortelmousse met kruidenbrick

AMUSE
FEBRUARI 2018
12
4/5

INGREDIENTEN

1 ltrwortelsap
5 mlgembersiroop
12 grgelatine
4 dlslagroom
120 greiwit
 gemberrasp, naar smaak
 zout en peper, naar smaak
PRESENTATIE
60 gr zwarte haringkaviaar
12 gr paprikapoeder,  mild
6 st takjes dille
12 st blaadjes groene sla

BEREIDING

Wortelmousse

  1. Kook het wortelsap in tot 3,5 dl.
  2. Klop de slagroom tot yoghurtdikte.
  3. Doe het gembersap bij het ingekookte wortelsap.
  4. Verwarm 2 dl hiervan om de gelatine in op te lossen.
  5. Koel terug op ijswater zoals bij een bavaroise.
  6. Sla het eiwit intussen op en voeg in het begin de schiftsuiker toe.
  7. Indien het wortelsap hangend is mengen met de room en de geklopte eiwitten eronder spatelen.
  8. Schep de wortelmousse in een spuitzak om daarmee de glaasjes te vullen.

Kruidenbrick

Bestrijk 3 plakken brickdeeg met eiwit, strooi hierover gehakte peterselie en gehakte dragon. Rasp hier Parmezaanse kaas over. Leg er weer een plak brickdeeg op en bak af op 180 gr C.
Snijd ze na het bakken meteen in de gewenste vorm.

PRESENTATIE

  1. Vul glaasjes met de wortelmousse.
  2. Steek in elk glaasje een kruidenbrick.
AFDRUKKEN

Menu februari 2018

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.