Coquilles met Livar spek, pompoencrème en een marshmallow gember

VOORGERECHT
DECEMBER 2017
12
4/5

INGREDIENTEN

Coquilles en Livar spek

800 grLivar spekzaad
1 kgCoquilles Amerika
4 stlittle jem
50 grheldere dressing
Pompoenpuree
1 st pompoen
olijfolie
peper en zout

Voor 100 ml pompoen zoetzuur

150 grpompoen
1/2sinaasappel, alleen de schil
2 cmgember
80 grsuiker
125 mlkruidenazijn
 snufje zout

Marshmallow gember

200 mlvolle melk
100 mlgembersiroop
3 grzout
150 mlvolle melk
11,5 grgelatine blad, helder
2 grwitte peper, gemalen

PRESENTATIE

50 grshiso purple
12 grpaprikapoeder,  mild
6 sttakjes dille
12 stblaadjes groene sla

BEREIDING

Pompoen zoetzuur (100 gr)

  1. Snijd het vruchtvlees in kleine vierkantje blokjes.
  2. Rasp de helft van de schil van de sinaasappel en de gember en doe in een kleine pan. Voeg de stukjes pompoen, suiker, azijn en zout toe. Roer door elkaar en breng aan de kook.
  3. Laat de pompoen 5 minuten op laag vuur koken tot de stukjes beetgaar zijn.
  4. Pureer tot fijn

Pompoenpuree

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Schil de pompoen voor je hem in stukken snijdt. Probeer de stukken ongeveer gelijke grootte te krijgen.
    Spreid ze uit op een bakblik en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout naar smaak.
    Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten of tot ze gaar zijn. Zodra de blokjes zacht genoeg de pompoen pureren.
  3. Voeg de pompoen zoetzuur toe aan de puree.
  4. Zet de pompoencrème afgedekt in de oven.

Marsmallow gember

  1. Spuit pancoating in een halve gastronormbak en bekleed deze met plastic.
  2. Week de gelatine in ruim koud water
    Vries de 200 gram melk in en laat tot 1 graden afkoelen.
  3. Zet gembersiroop op met peper en zout en de 150 ml melk. Los de gelatine hierin op en zet koud. Laat deze massa hangend worden, let op dat hij nog een beetje vloeibaar blijft.
  4. Klop de melk van 1 gr C op de hoogste stand in de kitchenaid. Voeg na circa 8 minuten druppelsgewijs de gembermassa toe. Stort in de bak en zet koud.
  5. Nadat de massa voldoende gekoeld is, Marshmallows uitsteken in een ronde of vierkante vorm.

Coquille en Livar spek

  1. Bak de coquilles aan op de bakplaat.
  2. Snijd het spek in plakken van 15 mm en verdeel deze weer in drieën.
  3. Bak het spek vervolgens uit in de pan op laag vuur.

PRESENTATIE

  1. Maak op het bord met de bolle zijde van een lepel een mooie veeg met de pompoenpuree.
  2. Dresseer er de coquilles, het livar spek en de marshmallow op.
  3. Garneer met shiso purple.
AFDRUKKEN

Menu december 2017

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.