Strudel van kleine Noordzeetong met spinazie en een kerrie schaaldierencrème

TUSSENGERECHT
DECEMBER 2017
12
5/5

INGREDIENTEN

Vis

20 stlangoustines
7 stsliptongen (middel)
1/2bosje basilicum

Strudeldeeg

400 grbloem
0,4 dlolie
2 dlwater

Farce

160 grsliptong filet
1 steigeel
1 steiwit
1 dlslagroom

Kerrie schaaldierencrème

600  grlangoustinekarkassen
400 grsjalotten, fijngehakt
180 sttomaten
10 grknoflook (pulp)
8 stpeperkorrels, gekneusd
100 grwit van prei
20 mlolijfolie
2 stlaurierblaadjes
4takjes basilicum
16 grkerrie
2 dlnouilly prat
1 dlcognac
2 ltrbouillon
4 dlslagroom
80 grboter
 peper en zout
PRESENTATIE
60 gr zwarte haringkaviaar
12 gr paprikapoeder,  mild
6 st takjes dille
12 st blaadjes groene sla

BEREIDING

Vis

Fileer de sliptongen zorgvuldig en pel de langoustines.

Strudeldeeg

  1. Voor het deeg meng je in de mengmachine de ingrediënten met de deeghaak tot een mooi glad deeg.
  2. Verdeel het deeg in drieën en bol het deeg op leg elke bol in een diep bord met een klein beetje olie en dek het deeg af met slagersfolie. Zet er een bord op en zet de borden onder de warmtebrug.
  3. Het deeg rol je uit en trek het door middel van de bovenkant van je handen uit elkaar tot je er doorheen kunt kijken.

Farce

  1. Draai de ijskoude filets fijn in de magimix en voeg de dooier toe. Vervolgens al draaiende de ongeslagen room toevoegen.
  2. Klop het eiwit op en spatel dit onder de farce en breng op smaak met peper en zout.

Bereiding rol

  1. Plet de filet extra plat door de filet tussen slagersfolie te leggen en er met een bijl op te slaan zodat het gelijkmatig geplet wordt.
  2. Smeer de farce over de filets en kruid dit met peper en zout.
  3. Pluk de basilicum blaadjes en plaats deze op de filets leg in het midden een baantje langoustines en rol dit op.
  4. Leg zo’n rolletje op het uitgerolde strudeldeeg en rol dit dmv doek op.
  5. Bestrijk met de geklarifeerde boter en bak goudbruin af zo’n 8 minuten op 190 gr C.

Kerrie langoustinecrème

  1. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem.
  2. Laat de langoustinekarkassen kleuren.
  3. Laat de sjalotjes en de knoflook even mee fruiten.
  4. Voeg dan de prei, kruiderijen en de in blokjes gesneden tomaat toe. Laat alles onder regelmatig roeren een paar minuutjes zachtjes zweten.
  5. Roer de aanbaksels los met noilly prat en de cognac.
  6. Giet vervolgens de visbouillon en de room in de pan. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat de crème een ½ uur zachtjes doorkoken.
  7. Giet de inhoud van de pan door een fijne zeef en doe de crème in de mengbeker voeg al draaiende voor het opdienen de blokjes boter erdoor. Serveer direct.

PRESENTATIE

  1. Leg wat gewokte spinazie op een bord met daarop de strudel van zeetong.
  2. Serveer er de met een klontje boter opgemonteerde crème bij.
AFDRUKKEN

Menu december 2017

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.