Sinaasappel-wortelsoep met krab & cress salade

TUSSENGERECHT
MEI 2017
12
/5

INGREDIENTEN

250 grkrabvlees
1.500 mlgroentebouillon
6 stuien, gesnipperd
3bosjes wortelen, in stukjes
3bakjes mini maiskolfjes, in plakjes
3 tlgemalen koriander
9 stsinaasappels
450 mlbietensap
9bakjes cress (Daikon, Borage, Atsina)
12 elolijfolie

BEREIDING

  1. Fruit de ui in 2 eetlepels olie.
  2. Voeg de wortel, mais (houd een paar plakjes apart) en koriander toe en bak zachtjes nog 10 minuten.
  3. Voeg de bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
  4. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers het sap uit alle sinaasappels. Schenk de rasp en 3/4 van het sap bij de soep en pureer deze.
  5. Kook de achtergehouden plakjes minimais in 3 minuten gaar in het bietensap. Giet af in een zeef, spoel goed en laat afkoelen.
  6. Meng de maisplakjes met de verschillende soorten cress en het krabvlees.
  7. Meng het overige sinaasappelsap, de rest van de olie, zout en peper tot een dressing en hussel door de salade.

PRESENTATIE

Serveer de soep warm met wat salade er mooi overheen geplaceerd.
AFDRUKKEN

Menu mei 2017

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.