Makreel 'keitjes'

AMUSE
MAART 2017
12
/5

INGREDIENTEN

4blaadjes bladerdeeg
 (4 rondjes per vel uitsteken)
6 stfilets van verse makreel
2 elrookolie
 zonnebloemolie
 frituurolie
 witte peper en zout
 Extra
 steekring 5 cm
 spuitzak met grove spuitmondje
 vispincet
 vacumeerzakjes
 vacumeerapparaat
 roner
 blender
 latex handschoenen
 keukenpapier

 

BEREIDING

  1. Controleer de filets op graten en haal deze zo nodig uit de filet met een vispincet. Haal het vel van de filets.
  2. Doe de filets in een vacuümzak en voeg 2 eetlepels rookolie toe. Trek gedurende 40 seconden vacuüm volgens de instructies van de vacumeermachine.
  3. De Roner moet op 70 ̊C staan. Doe de gevacumeerde filets in de Roner gedurende 15 minuten.

Ga ondertussen aan de slag met de “keitjes”:

  1. Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes van 5 cm met een steekring.
  2. Verwarm frituurolie tot 180 ̊C.
  3. Bak de rondjes bladerdeeg met 4 -6 stuks tegelijk. In het vet bolt het deeg op. Draai zo nodig zodat beide kanten opbollen en bak tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier
  4. Als de makreel lang genoeg in de Roner is geweest haal je de zak eruit, maakt hem open en doe de gehele inhoud over in de blender. Draai de gegaarde makreel tot een fijne mousse. Breng deze op smaak met zout en witte peper.
  5. Doe de massa over in een spuitzak met een spuitmond met grove kartel.

PRESENTATIE

Vul de “keitjes” met de mousse en serveer aan tafel of tussendoor als snack.
AFDRUKKEN

Menu maart 2017

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.