Krab met geconfijte tomaat en ricotta

AMUSE
FEBRUARI 2017
12
/5

INGREDIENTEN

Bloemkool pistachepuree
4 st gekonfijte tomaten
2 rijpe avocado’s
1 pot ricotta kaas
1 citroen (of limoen)
160 gr krab
bieslook

BEREIDING

  1. Verwijder het kroontje van de tomaten en maak onderaan een inkerving. Dompel de tomaten een half minuutje onder in kokend water en schrik ze vervolgens in koud water. Nu kan je gemakkelijk het vel verwijderen.
  2. Snij de tomaten in vieren en verwijder de pitjes. Besprenkel met de olie en breng op smaak met de suiker, zout en peper.
  3. Voeg hier de grofgesneden teentjes look en een takje tijm aan toe.
  4. Leg de tomatenpartjes op een bakpapiertje en bak ze een uur in een voorverwarmde oven van 80 graden. Draai ze vervolgens even om en bak ze nogmaals een uur op 80 graden.
  5. Doe de gekonfijte tomatenpartjes in een weckbokaal en overgiet met olijfolie. Bewaar in de koelkast.
  6. De ricotta kruiden met peper, zout en tuinkruiden.
  7. De avocado’s ontdoen van de pit en in een kleine brunoise versnijden. Besprenkelen met het citroensap om verkleuring tegen te gaan.

PRESENTATIE

  1. De gekonfijte tomaat onderin het glaasje leggen.
  2. De ricotta bovenop het tomaatje schikken.
  3. De avocado op de ricotta schikken.
  4. Afwerken met een stukje krab en een takje bieslook met daarop nog een toefje ricotta.
AFDRUKKEN

Menu februari 2017

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.