Thaise wortelsoep

TUSSENGERECHT
JANUARI 2017
12
/5

INGREDIENTEN

750 gr wortel
1 grove ui
3 cm gember
2 tn knoflook
440 ml kokosmelk
500 ml groentebouillon
1 el currypasta (zelfgemaakt)
Gele currypasta (ingrediënten voor 1 potje)
1 grote ui
5 tn knoflook
1 stengel citroengras, alleen het witte gedeelte
1 groene peper
3 cm gember, gehakt
1 el kerriepoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl kurkuma
1 tl korianderzaad
1 tl kaneel
1 tl trassi (garnalenpasta)
1 tl vers gemalen peper
0,5 limoen
snuf zout

PRESENTATIE

 gembersiroop
 verse koriander

BEREIDING

  1. Snijd de wortel in kleine blokjes van 1 bij 1 cm.
  2. Snipper de ui, hak de knoflook fijn, schil de gember en snijd deze vervolgens fijn.
  3. Verhit een beetje olie in een diepe pan, fruit hier de wortel, ui, knoflook en gember in aan.
    Voeg, wanneer de ingrediënten in de pan mooi glazig zijn, de zelfgemaakte currypasta toe (zie receptuur Indiaase chicken curry) en bak even mee.
  4. Voeg vervolgens de kokosmelk met de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Snijd de koriander ragfijn en zet apart.
  6. Wanneer de wortel goed gaar is, kan met behulp van een staafmixer de soep tot een homogeen geheel worden gemaakt.
    Breng de soep op smaak met zout en peper.

Gele currypasta

Maal alle ingrediënten samen met het sap en de rasp van een halve limoen en een snuf zout fijn in je vijzel of keukenmachine.

PRESENTATIE

  1. Verdeel de soep in kommen of glazen.
  2. Maak af met een beetje gembersiroop en gebruik de koriander als garnering.
AFDRUKKEN

Menu januari 2017

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.