Toast met zalm, rode tonijn, eendenlever en avocadopasta met room van wasibi

AMUSE
OKTOBER 2016
30
/5

INGREDIENTEN

2pak gerookte zalm
500 greendenlever
2Granny Smith appels
5plakken tonijn, ca 2 cm dik
30sneetjes casino brood

Marinade

500 grsuiker
1,25 dlbalsamico
3 dlsojasaus
125 grkorianderzaad
2limoenen
25 grgemberpuree
25 grknoflookpuree

Avocadopasta

1bos verse koriander
6avocado’s
5sjalotjes
2citroenen
Saus
25 gr wasabipoeder
2 dl room
1,25 dl melk
5 eidooiers

PRESENTATIE

 blaadjes koriander
 Cream di Balsamico

BEREIDING

  1. Snijd de tonijn in vierkante blokjes van ca. 3 x 3 x 2 cm en schroei ze in wat olie heel kort rondom dicht. Laat deze blokjes vervolgens zo lang mogelijk marineren in de marinade (het suiker/balsamico mengsel).
  2. Snijdt de appels in dunne plakjes en zet weg in wat citroenwater.
  3. Snijdt de eendenlever in plakjes van ca. 4 x 4 x 1 cm.
  4. Maak van het casinobrood vierkante toast met een afmeting van ca. 5 x 5 cm.

Marinade

Meng de volgende ingrediënten goed door elkaar: suiker, balsamico, sojasaus, limoensap, gekneusd korianderzaad, gember en knoflookpuree en wrijf het mengsel vervolgens door een zeef.

Avocadopasta

Pureer het vlees van de avocado’s met citroensap, voeg de zeer fijngehakte sjalot en de verse koriander toe, wrijf door een zeef en zet koel weg.

Saus

Verwarm room en melk, voeg het wasabipoeder toe en enkele druppels citroensap. Voeg de eidooier toe, giet door een zeef en monteer met koude boter.

PRESENTATIE

  1. Maak een torentje van resp. een schijfje appel, toast met avocadopuree, een plakje zalm, een blokje tonijn en bovenop een plakje eendenlever.
  2. Garneer met streepjes wasabisaus en een blaadje koriander. Druppel wat Cream di Balsamico rondom de toast.
AFDRUKKEN

Menu oktober 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.