Gerookte kalkoen met gegrilde aardappel, zoetzuur van wortel en avocadocrème

VOORGERECHT
SEPTEMBER 2016
12
/5

INGREDIENTEN

Gegrilde aardappel

18Charlotte aardappels
 rozemarijn
 tijm
 knoflook
 zonnebloemolie

Zoetzure wortel

1,5winterpeen
2 dlazijn
3kruidnagels
2steranijs
1,5kaneelstokje
100 grsuiker
 zout en peper

Kalkoenroosjes

36plakjes gerookte kalkoen
Avocadocrème
2 avocado’s
citroensap
peper en zout

BEREIDING

Aardappel

  1. Kook de aardappelen in de schil met knoflook, rozemarijn, tijm en zout.
  2. Laat de aardappelen uitwasemen op een doek. Snijd de aardappelen in de lengte doormidden.
  3. Grillplaat heet laten worden. Dip de aardappel even in de olie om vervolgens in een ruitje te grillen. Na het grillen zouten en peperen en een scheutje olijfolie toevoegen. De aardappel mag lauw warm geserveerd worden.

Zoetzure wortel

  1. Schil de winterpeen en snijdt de punten er aan beide kanten af. Snijd mooie lange plakken op de snijmachine of met een dunschiller.
  2. Kook de azijn met de suike,r zout en specerijen om de smaken te laten fuseren.
  3. Giet de hete marinade over de rauwe wortellinten en laat 1 uur marineren.
  4. Rol de gemarineerde wortellinten op.

Kalkoenroosjes

De gerookte kalkoenplakjes tot roosjes vouwen.

Avocadocrème

  1. Maak de avocado schoon en snijd hem grof in stukken.
  2. Alles in de keukenmachine opdraaien tot een gladde crème en daarna in een spuitzak doen. De spuitzak aan de achterkant dichtdraaien en luchtdicht in de koeling bewaren.
  3. Net voor het doorgeven een puntje afknippen zodat je een klein dopje kunt spuiten.

PRESENTATIE

  1. Maak het bord op volgens voorbeeld.
AFDRUKKEN

Menu september 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.