Rib-eye met ui, rucola, pecannoten en Saint Agur

HOOFDGERECHT
JUNI 2016
14
/5

INGREDIENTEN

Bloemkool pistachepuree

2 kgRunder rib-eye, ca. 3,5 cm dik
 mooi dooraderd, bijv Galloway
1bosje tijm
9 stkleine rode uien
6 tnknoflook
150 grPecannoten
3takjes verse groene peper
450 grrucola
3citroenen, alleen het sap
375 grSaint Agur (Blauwaderkaas)
 olijfolie
 peper en zout

BEREIDING

  1. Steaks droogdeppen en met een takje tijm in een vacumeerzak vacumeren.
  2. Sous vide laten garen op 55 graden, gedurende ca. 50 minuten. Temperatuur steeds blijven controleren.
  3. Barbecue voorbereiden op directe warmte, zéér heet.
  4. Uien en knoflook snijden, en kort aanzetten in een weinig olie, pecannoten kort roosteren en toevoegen.
  5. Peperbolletjes losmaken, en ook toevoegen. Zout naar smaak.
  6. Rucola wassen en drogen. Olijfolie, citroensap en peper/zout er over heen sprenkelen.
  7. Steaks uit zakken halen, opnieuw droog deppen, zouten, met olie insmeren. Op zeer hoge hitte zeer kort grillen.
  8. Trancheren en warm houden.

PRESENTATIE

  1. Rucola over de borden verdelen.
  2. Vlees verdelen, peper en zout.
  3. Uien en pecannoten over vlees verdelen.
  4. Kaas verbrokkelen.
AFDRUKKEN

Menu juni 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.