Lychee-ginger sorbet

TUSSENGERECHT
MEI 2016
12
/5

INGREDIENTEN

5 dlwater
180 grsuiker
2 elverse gember, fijngehakt
0,5 ltrlitchi’s (blik)
250 graardbeien
60 grpoedersuiker
1 dlaardbeienlikeur
1citroen, alleen de rasp
12trosjes rode bessen

BEREIDING

  1. Zet 12 champagneglazen met een bodempje water in de vriezer. Leg er ook een spuitzak met gekarteld mondstuk bij.
  2. Doe het water met de suiker en de gember in een pan en breng het aan de kook. Laat het dan afkoelen. Pureer de massa in een foodprocessor en wrijf het dan door een puntzeef.
  3. Pureer ook de litchi’s en wrijf deze ook door de puntzeef.
  4. Doe alles bij elkaar en draai er in de sorbetiere een mooi ijs van.
  5. Pureer voor de saus de aardbeien met de poedersuiker en wrijf deze door de puntzeef.
  6. Doe er dan de aardbeienlikeur en citroenrasp bij. Roer alles goed door elkaar.
    Zet deze in de koelkast.

PRESENTATIE

  1. Doe het ijs in de spuitzak en verdeel het ijs over de 12 koude glazen.
  2. Schep er de goed gekoelde aardbeiensaus over.
  3. Garneer het glas met een trosje rode bessen.
AFDRUKKEN

Menu mei 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.