Aspergemousse met mierikswortel en gerookte zalm

AMUSE
APRIL 2016
12
/5

INGREDIENTEN

400 gr asperges
200 gr gerookte zalm
75 ml slagroom
1,5 el mierikswortelsaus
peper en zout
PRESENTATIE
venkelgroen of dille ter garnering

BEREIDING

  1. Schil de asperges en snijd het onderste deel er af. Kook de asperges in water met zout gedurende 15-20 minuten totdat ze goed zacht zijn.
  2. Haal ze uit het water, laat ze afkoelen en snijd de kopjes eraf. Snijd de kopjes in de lengte door de helft.
  3. Meng de asperges met de slagroom, mierikswortel, peper en zout in een blender.
  4. Doe het mengsel in de sifon en breng onder druk.
  5. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.

PRESENTATIE

  1. Draai de sifon open en schep de mousse op een amuselepel of in een amuseglas.
  2. Drapeer de stukjes gerookte zalm erop en garneer met een aspergekopje en venkelgroen of dille.
AFDRUKKEN

Menu april 2016

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.